Kunst @ Pinetum: voorjaarsexpositie Windsculptures, beelden en schilderijen

Op vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 april vindt in het Pinetum Blijsdestijn in Hilversum een bijzondere verkoopexpositie plaats van WindSculptures, beelden en schilderijen.

De fraaie omgeving van het Pinetum leent zich heel goed voor de bewegende WindSculptures, ontworpen zijn door de beroemde Amerikaanse beeldhouwer Lyman Whitaker. Deze sculptures bewegen en draaien alleen op de wind. Al meer dan 25 jaar is Lyman bezig met zijn ‘kinetic art’. De beelden zijn allemaal handgemaakt van koper en staal en variëren in hoogte van 1.50 m tot 4.50 m.

 

 

Naast de WindSculptures worden er tussen de bomen bronzen beelden van dieren en mensen geëxposeerd van Cher Matthijsen, Jaap Hartman en Anneke Roelveld-Taal die aangesloten zijn bij De Hofgalerie uit Den Haag. In het bezoekerscentrum Klein Vogelenzang worden de kleurrijke bloemschilderijen van Martine de Ruiter geëxposeerd.

               

 

Het Pinetum Blijdestijn in Hilversum is een prachtige ommuurde botanische tuin, verscholen in een villawijk te Hilversum. Het Pinetum is onderdeel van de Nationale Plantencollectie en vormt één van van de belangrijkste coniferencollecties in de wereld.

Kunst@Pinetum georganiseerd door WindSculptures Nederland in samenwerking met De Hofgalerie uit Den Haag is te zien op vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 april van 10:00 tot 17.00 u. De toegang is gratis

adres: Pinetum Blijdestijn, Van der Lindenlaan 125 in Hilversum.